Martha Hjemmet lægger vægt på sund kost og ser måltidet som en pædagogisk aktivitet. Derfor har vi indrettet et moderne køkken, der hver dag forsyner vuggestue- og børnehavebørn med et sundt, lækkert og økologisk måltid til frokost.
I 2015 vandt vi Hjerteprisen med begrundelsen: "På Martha Hjemmet er alle måltider noget helt særligt. Jord til bord er det bærende koncept, og deet smitter af på både råvarevalget, menuen og værtskabet. Sammenhængen i det dejlige måltid, fra køkken over værter til de 200 børn, der hver dag er så heldige at spise på Martha Hjemmet, er i højsædet og giver plus på kontoen i forhold til trivsel, omsorg og det at blive mætte i fællesskab. Både køkken og personale har en klar mission i forhold til måltidet, og det efterlader en med indtrykket af, at intet er overladt til tilfældighederne."
Se billedeksempler under menupunktet Billedserier. Kig efter Alle: Madbilleder.
Formiddag og eftermiddag kan alle børn få et lille mellemmåltid.
Se de aktuelle madplaner ved at klikke i menuen til venstre.
Børnene kan i små hold få lov til at komme med i køkkenet.
I køkkenet arbejder
Almir - Køkkenleder |
Cecilie - kok |
Thor - køkkenmedhjælper |
Se artiklen Børn skal smage alt fra Vores Børn, januar 2011.
Se artiklen Fra affodring til pædagogisk måltid fra kogebogen Marthas Måltider, Gyldendal 2010.
Se artiklen Sådan får man Emil J. til at spise sine grønsager fra Politiken den 28. november 2010.
Se artiklen Der findes ikke kræsne børn fra Økologisk Landsforenings medlemsmagasin Økologisk nr. 12, efteråret 2010.
Se Børn & Unges artikel God mad giver energi til udvikling som pdf-fil med billeder her eller som ren tekst her.
Se Fyens Stiftstidendes artikel Børnehave med stjernekok om Martha Hjemmets madordning. Artiklen er fra 18. april 2010.
Se Kristeligt Dagblads artikel Børn kan spise alt, hvor Nikolaj bliver interviewet. Artiklen er fra 1. maj 2010.